Hoppa till innehåll

Petrus sade till Maria…

Petrus sade till Maria…

Petrus sade till Maria: ”Syster, vi vet att Frälsaren älskade dig mer än de andra kvinnorna. Säg oss de ord Frälsaren uttalade som du minns. Du känner dem men det gör inte vi, då vi inte hört dem.” Maria svarade och sade: ”Det som är fördolt för er skall jag förkunna för er.” Och hon började säga följande ord till dem: ”Jag”, sade hon, ”Jag såg Herren i en syn och jag sade till honom: ’Herre, jag såg dig i dag i en syn.’ Han svarade och sade till mig: ’Salig är du som inte darrar då du ser mig. Ty där sinnet är, där är […].’ Jag sade till honom: ’Herre, den som ser synen, ser han genom själen eller genom anden?’ Frälsaren svarade och sade: ’Han ser varken genom själen eller genom anden, utan det är hans sinne, som [är] mellan de två […] ser synen och det är […].’

Marias Evangelium

Etiketter

Gillar du det här?

Detta och många fler finns på vår Facebook-sida. Besök och prenumerera för att få de senaste uppdateringarna.

Tryck på en av följande knappar om du vill dela det här inlägget.

Citatarkiv